December 16, 2011

#5 Cinemagraph


Denne uken har vi jobbet med animasjoner i photoshop. Har fått mye inspirasjon de siste dagene til å lage flere animasjoner. Har foreløpig bare denne ene.

- Ingvild

December 11, 2011

#4 kontraster



Den 4. oppgaven vår i Prosjekt til fordypning gikk ut på å minst to bilder. Det ene var teksturkontrast (Det nederste bildet) og det andre var valgfritt. På det valgfrie bildet tok jeg min første sko, og en sko fra "nåtiden" for å vise kontrasten liten og stor.

- Ingvild

#3 Rule of thirds


Rule of thirds er 3X3-regelen hvor du ser for deg bildet delt inn i 9 ruter. Altså, to loddrette linjer og to vannrette linjer i bilder. I dette bildet er de to lyktestolpene loddrette linjer, og de vannrette linjene går fra øverst og nederst av den nærmeste lyktestolpen.

- Ingvild

December 8, 2011

#2 Fotograf Johan Ahlbom

 Copyright: Johan Ahlbom

Denne fotografen liker jeg veldig godt. Jeg liker uttrykkene og dybden i bildene hans. Han tar for det meste portrettbilder av personer, ofte med fregner. Jeg vet ikke så mye om han, hva han ser i motivene sine. Linken til bildene hans på 500px.

December 7, 2011

#1 komposisjon


Vår første fotooppgave i Prosjekt til fordypning. Vi skulle finne former gjennom linsa. Jeg hadde en visjon om bygninger, men det dukket opp flere ting, så jeg ble mest fornøyd med disse to motivene. Det første bildet har flere former, nesten litt for mange. Jeg lagde det i HDR for å få en stilig effekt. De to andre bildene er langeksponert for å få en stilig effekt på skyene. Formene og linjene her er på "skulpturen".

November 11, 2011










De siste tre ukene har vi jobbet med film på skolen. Det har vært litt hektisk, men gøy. Endelig er jeg ferdig med filmen vi lagde denne uka. Er sånn passe fornøyd med redigeringen. Jeg spiller Lena, som er en forelsket og følsom jente. Hun er forelsket i Lars, men får et syn i framtiden hvor han sier han ikke liker henne. Hun blir lei seg, og midt i alt det vonde får hun et nytt syn inn i framtiden om at hun er alvorlig syk. Når dette skjer på virkelig, er det bare misforståelser av framtiden, og Lars liker ikke Lena, han ELSKER henne!

Favorittdelen i filmen er slutten, jeg liker musikken og at det ender så bra med Lena og Lars. Ideen fikk vi forrige torsdag, skrev manus og sånt forrige fredag, og filmet alt på mandag. Ellers har tiden gått til redigering. Det vanskeligste i redigeringen var effekter og det å finne lyd og musikk. Ellers gikk det helt greit! Noe jeg mener jeg kunne gjort bedre var når Lena får syn, overganger i musikk og sånt. Men jeg lærer :-)

October 19, 2011

foto: Fotomontasje

Dette var vår første oppgave vi fikk karakter på. Vi skulle lage en fotomontasje som inneholdt 5-8 karakterer av samme skuespiller. Jeg brukte lillesøsteren min som modell og barnerom som tema. I oppgaven kunne man velge om man ville lage et helt vanlig bilde eller lage et panorama som en utfordring. Så jeg tok utfordringen og synes det gikk helt greit.
Noe jeg ser nå etter at jeg har fått tilbakemelding, ser jeg jo feilene. Rart at jeg ikke så dem før jeg leverte. Studerte jo bildet nøye flere ganger.. 

 Jeg fikk karakter 6- i Mediedesign og uttrykk og karakter 5+ i Medieproduksjon. Ganske fornøyd!

design: Piktogram



Dette var vår første oppgave i design og illustrator. Jeg var syk de fleste dagene vi jobbet med det, så fikk det ferdig akkurat i tide. Oppgaven gikk ut på å lage tre piktogram, velge ut det beste. Deretter skulle vi lage 5 ulike versjoner av piktogram (det første bildet). Etter det skulle vi velge ut den versjonen vi likte best, eller som passet best, og lage de 3 piktogrammene i denne versjonen som vist i det siste bildet.

- hvilket piktogram likte du best?